CRUNCHY STRIPS

Sałatka cezar z crunchy strips

Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut

Sałatka cezar to klasyka, jest przepyszna szczególnie z dodatkiem chrupiącego kurczaka w kukurydzianej panierce.

Składniki:

  • 200 g CRUNCHY STRIPS
  • 2 duże główki sałaty rzymskiej
  • 3 kawałki chleba (tostowego/pszennego lub bagietki)
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie:

Sałatę umyć i posiekać na mniejsze kawałki. Chleb pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać masło, wrzucić grzanki i podsmażyć na złoty kolor. Następnie zrobić sos, czyli wymieszać wszystko składniki (czosnek zetrzeć lub przecisnąć przez praskę).

 

CRUNCHY STRIPS upiec w piekarniku przez 12 minut w 200 stopniach. W misce wymieszać sałatę z sosem. Wyłożyć ją na talerz, na to grzanki i pokrojone w kawałki CRUNCHY STRIPS.

 

Smacznego!

SOS:

  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½ szklanki tartego parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • Łyżka soku z cytryny
  • Sól i pieprz