Sałatka cezar z crunchy strips
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut
Sałatka cezar to klasyka, jest przepyszna szczególnie z dodatkiem chrupiącego kurczaka w kukurydzianej panierce.
Składniki:
- 200 g CRUNCHY STRIPS
- 2 duże główki sałaty rzymskiej
- 3 kawałki chleba (tostowego/pszennego lub bagietki)
- 2 łyżki masła
SOS:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
- 1 łyżeczka musztardy
- ½ szklanki tartego parmezanu
- 1 ząbek czosnku
- Łyżka soku z cytryny
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Sałatę umyć i posiekać na mniejsze kawałki. Chleb pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać masło, wrzucić grzanki i podsmażyć na złoty kolor. Następnie zrobić sos, czyli wymieszać wszystko składniki (czosnek zetrzeć lub przecisnąć przez praskę).
CRUNCHY STRIPS upiec w piekarniku przez 12 minut w 200 stopniach. W misce wymieszać sałatę z sosem. Wyłożyć ją na talerz, na to grzanki i pokrojone w kawałki CRUNCHY STRIPS.
Smacznego!
SOS:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
- 1 łyżeczka musztardy
- ½ szklanki tartego parmezanu
- 1 ząbek czosnku
- Łyżka soku z cytryny
- Sól i pieprz